Kotkan Energian kunnonvalvontaratkaisu

Kotkan Energia – häiriötöntä energiantuotantoa kunnonvalvonnan avulla

Kotkan Energia täytti hiljattain 20 vuotta. Alunperin lämmön ja sähkön jakelijaksi perustettu yhtiö on laajentunut monipuoliseksi energiantuottajaksi, jonka tuotteisiin kuuluvat nykyään teollisuushöyryn ja sähkön tuotanto sekä kaukolämmön tuotanto ja jakelu. Lisäksi yhtiö myy jätteiden hyötykäyttöpalvelua ja maakaasua teollisuudelle. Kotitalouksien ohelle on asiakaskuntaan kasvanut lukuisia merkittäviä teollisuusasiakkaita kuten Ahlström Glassfibre, Danisco Sweeteners ja Sonoco Alcore Oy.

Yhtenä työkaluna Kotkan Energian kunnossapito käyttää ABB:n palveluna toimittamaa ja Distencen kehittämää kunnonvalvontaratkaisua välttääkseen odottamattomia käyttökatkoksia. Kunnonvalvontaratkaisuun voidaan liittää moottorit, vaihdelaatikot ja esimerkiksi savukaasupuhallin. Toisaalta valvonnan alla saattaa olla kokonainen laite kuten kuljetin tai kriittiseksi määritellyt osat laitteesta. Kunnonvalvontaratkaisussa hyödynnetään lukuisia värähtely ja lämpötila-antureita. Lisäksi Distencen toimittamaan älyterminaaliin voidaan liittää sovelluskohtaisia antureita esimerkiksi paineen tai öljyn pinnan tason mittaamiseksi.

Hyödyntäen Distencen teknologiaan pohjautuvaa kunnonvalvontaratkaisua Kotkan Energia on pystynyt välttämään kahdesti odottamattoman käyttökatkoksen ja näin ollen säästämään merkittäviä summia.

Kotkan Energia – häiriötöntä energiantuotantoa kunnonvalvonnan avulla

Ota yhteyttä
Valikko